top of page

Fællesspisning i Osted Kulturhus gennem 10 år

I 2013 dannede en gruppe borgere i Osted, Osted Kulturhus. Lejre kommune sagde ja, samt gav en pose penge, til at vi kunne indrette den gamle skole som lå midt i Gl. Osted by, til et Kulturhus.

En af aktiviteterne der startede, var Fællesspisning. Det skulle være for borgere i Osted by der kunne få et billigt og godt måltid mad samt socialt samvær, en gang om ugen fra kl. 18 til kl. 20. Vi startede altid med en sang fra højskolesangbogen. Randi Bondeskov forelagde i oktober 2013 ideen for bestyrelsen, og straks var vi nogle personer som vil være med og nød at lave mad sammen.  Kunne man samtidig glæde Ostedborgere med en middag og samvær var det målet. 

I starten var der fællesspisning hver torsdag, og til den første julefrokost var der hele 32 tilmeldte og menuen bestod af: Finker, æbleflæsk, fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade, Russisk sildesalat, grønkålssalat m. appelsiner, stegte sild m. rødløg, div. oste + hjemmelavet hvidløgsost m. honningvalnødder, hjemmebagt Focaccia- plus speltbrød, smør, rugbrød og svenske småkager. Randi elskede at lave gammeldags hjemmelavet julefrokost, men hun holdt op efter et par måneder for at gå i gang med andre opgaver. 

Vi var ca. 8 personer der fortsatte med at lave fællesspisning. I perioder 2 gange om måneden og senere 1 gang om måneden. Tilslutningen til middagene har været fra 20-30 personer og mest ældre personer. Vi har hele tiden sagt max 30 personer.

Nu er det 10 år siden vi startede fra 2013 til i dag 2023. De 8 oprindelige personer er udskiftet flere gange, men vi er også blevet 10 år ældre, og alder og sygdom har gjort gruppen mindre og vi har desværre ikke kunnet få unge til at overtage aktiviteten. Derfor siger vi tak for nu, og så må vi se om der med tiden er andre der tage opgaven op. Der er absolut grundlag for at fortsætte. De ældre elsker at snakke med andre plus være fri for selv at lave mad en gang imellem.

Men venlig hilsen

Inge Cecilie Christensen

Dem der har lavet mad igennem årerne er: Randi, Ane Sofie, Else, Svend, Inge K, Poul, Helge, Kirsten, Børge, Niels, Karl og Inge Cecilie.

bottom of page